Uw traiteur gespecialiseerd in trendy en creatieve gerechten

Tapas

Koud

Spaanse tomaten gevuld met garnalen (afgewerkt met steurgarnaal)

Gevulde paprika met zalm op een broodje met tapenade van courgettes

Ronde toast (stokbrood), gestoofde paprika (met look), gerookte forel en gekookt eitje

Ibéricoham met meloen, mosterdkruid en venkelschuim

Gefruite calamares met Spaanse ajuin-mayonaisesaus

 

Warm

Kroketje van Torta del Casar (soort Spaanse “funduekaas”, te vergelijken met camembertkaas, kan ook als ovenkaas gebruikt worden)


Croque monsieur van Spaanse Ibérico ham en groene asperges


Spietje van gamba, spekrolletje en gebakken champignon op bruchetta met tapenade van tomaat


Bruchetta van olijven, gegrilde rundersteak en saus van Cabrales (zie balk)

Cabrales; de Spaanse Roquefort, een echte kaas voor liefhebbers. Gemaakt van koeienmelk, soms gemengd met kleine hoeveelheden schapen- en geitenmelk. Ook picón, tresviso of cabraliego genoemd. De buitenkant is donkergrijs, maar de kaas wordt verpakt in bladeren. Van binnen is hij gebroken wit met blauwgroene aderen. Sterk van smaak, scherper dan Roquefort.

Pittige gehaktballen van lam met samfaina (Spaanse ratatouille)
info: Het Catalaanse gerecht samfaina is vergelijkbaar met de Franse ratatouille. Het enige verschil is dat er in de traditionele
samfaina geen courgette wordt gebruikt maar uitsluitend met ui, paprika, knoflook en aubergine bereid.


Tortilla: Spaanse omelet met aardappelen


Patatas Bravas met romige zure mayonaise en Salsa brava saus, geparfumeerd met gerookte paprikapoeder.

Recept: saus Salsa Brava:

  • knoflookpuree 1 theelepel
  • olijfolie 1 eetlepel
  • wijnazijn 2 eetlepels
  • gemalen komijn ½ theelepel
  • magere yoghurt 2 eetlepels
  • tomatensaus(pulp) 8 eetlepels
  • gerookte paprikapoeder ½ theelepel
  • cayennepeper ½ theelepel

 

Paella of Fideuà rijstschotel met gemarineerde kip, zeevruchten en Spaanse gebraiseerde hamblokjes


| Copyright 2013 - Ed Home |